Skip to content

Român din BELGIA, condamnat la închisoare pentru crimă. Victima, găsită cu o pungă de plastic pe cap

Gheorghita-Iulian Zaharia, un român în vârstă de 34 de ani, a fost găsit vinovat de uciderea partenerei sale de viață, Ulfet Akgül, și condamnat marți, 13 octombrie, la 22 de ani de închisoare de judecătorii unei instanțe din Bruxelles.

Femeia în vârstă de 43 de ani a fost găsită moartă în apartamentul ei din Schaerbeek pe 10 ianuarie 2018, în jurul orei 18:00. Era în pat, sub o plapumă, cu capul înfășurat într-o pungă de plastic strânsă la gât și cu picioarele și mâinile legate.

Zaharia, muncitor în construcții, a fost arestat pe 18 ianuarie în Lille, Franța. A fost reperat deoarece utiliza cardurile bancare furate de la victimă.

Pe timpul primei sale audieri, românul le-a declarat magistraților că a omorât-o pe femeie în noaptea dintre 8 și 9 ianuarie 2018. Bărbatul susține că în acea noapte femeia l-a atacat, însă judecătorii nu au acceptat ca circumstanță atenuantă provocarea ca motiv al agresiunii mortale.

Akgül, care a lucrat ca secretară la un spital, nu mai putea să muncească la momentul faptelor din cauza unei depresii majore pentru care primea tratament psihiatric.

În seara crimei, vecinii au auzit-o pe victimă strigând la Zaharia să plece și pe acesta îndemnând-o să se calmeze.

Pe lângă crimă, românul a fost găsit vinovat și de furt și utilizare frauduloasă a cardurilor bancare aparținând victimei.

BELGIA: Patronul unei firme construiește un hotel pentru șoferii săi de TIR

BELGIA: Patru români, condamnați la închisoare pentru furt. Valoarea bunurilor sustrase este de aproape un sfert de milion de euro

Hoț român de 69 de ani, condamnat la închisoare în Belgia: „Am hepatită C și diabet, mi-e teamă să nu mor în închisoare”