Skip to content

Tragedie în Belgia: Un român a murit și alți patru au fost răniți grav în urma prăbușirii parțiale a unei clădiri

O școală primară în construcție s-a prăbușit parțial vineri după-amiază, 18 iunie, în zona Nieuw Zuid din Anvers. Două persoane au fost ucise, iar trupurile lor au fost recuperate de sub dărâmături sâmbătă dimineață.

Alte trei persoane sunt încă dispărute. Potrivit serviciului de pompieri, șansa este foarte mică ca acei oameni să fie găsiți în viață. Cel puțin nouă persoane au fost rănite, dintre care opt sunt în stare gravă.

Conform primelor informații, se pare că ultimul etaj al noii construcții a cedat și s-a prăbușit împreună cu o schelă de lângă clădire. Nu este încă clar cum s-a întâmplat exact acest lucru.

Unii muncitori au fost rapid salvați de sub dărâmături sau au putut să iasă singuri și au primit îngrijiri medicale la fața locului.

Poliția din Anvers confirmă că două victime au murit. Cadavrele lor au fost recuperate de sub dărâmături sâmbătă dimineață, între orele 4.00 și 6.00. Victimele sunt un român și un portughez.

O căutare intensivă este în curs pentru alte trei persoane, doi portughezi și un rus. Pompierii din Anvers au declarat sâmbătă dimineață că șansa este „foarte mică” ca bărbații să fie găsiți în viață.

Nouă răniți au fost duși la spital. Opt dintre ei în stare gravă. Este vorba de patru români, doi ucraineni, un portughez și doi bărbați a căror naționalitate este necunoscută salvatorilor.

Serviciile de urgență acționează cu atenție sporită, deoarece există pericolul de prăbușire. De asemenea, la locul tragediei au fost aduși câini de urmă pentru a găsi persoanele dispărute.