Un ONG care a salvat doi pui de urs, amendat cu 10.000 de lei de Garda de Mediu

Garda de Mediu Sibiu a amendat pe 2 aprilie 2021 Asociaţia Prietenii Berzelor cu 10.000 de lei pentru că au salvat doi pui de urs găsiţi abandonaţi lângă comuna Biertan, judeţul Sibiu.

Pe 30 martie 2021, cei de la Prietenii Berzelor au fost sunați de un reprezentant al Asociaţiei Milioane de Prieteni din Braşov pentru a oferi ajutor în cazul a doi pui de urs găsiţi în apropierea unei cabane din judeţul Sibiu.

Puii, ambele femele în vârstă de două luni, erau foarte deshidratate și aveau diaree severă, astfel că viața le era pusă în pericol. Înainte de a pleca spre Biertan, dar și pe drumul de întoarcere, cei de la Prietenii Berzelor au încercat să afle de la diferite persoane din cadrul instituţiilor de mediu din Sibiu  cum să procedeze.

„Pentru că starea ursuleţilor se degrada tot mai tare şi pentru că nouă ni se pare normal să luptăm în primul rând pentru viaţă am hotărât să plecăm de urgenţă cu ursuleţii spre Zărneşti pentru a primi cât mai repede ajutor din partea celor specializaţi”, se arată într-un comunicat al asociației. La Sanctuarul Libearty de la Zărneşti, puii au fost evaluaţi medical.

„Pe perioada evaluării medicale a ursuleţilor telefonul a rămas la încărcat în maşină. În momentul plecării de la Zărneşti am constat că aveam o listă lungă de apeluri nepreluate de la reprezentanţii diferitelor instituţii din Sibiu. Le-am comunicat acestora că puii de urs sunt în siguranţă în sanctuarul de urşi din Zărneşti”, se mai precizează în comunicat.

Reprezentanții asociației au fost apoi invitaţi la sediul Gărzii de Mediu Sibiu pentru a fi audiaţi în prezenta reprezentanţilor  Poliției și au primit o amendă de 10.000 dc lei.

Astăzi am simţit din nou că în ţara asta viaţa animalelor nu este pe primul plan, că tot ceea ce contează sunt hârtiile sub care unii îşi ascund incompetenţa. Dacă am fi stat ore bune să aşteptăm hârtiile pentru relocare astăzi poate vorbeam de doi pui de urs morţi”, susțin cei de la Prietenii Berzelor.

„Dar pentru că am acţionat pentru salvarea lor şi am hotărât să ne deplasăm rapid la cel mai apropiat sanctuar de urşi suntem nevoiţi să plătim. Tot ceea ce contează însă pentru noi este faptul că cele două ghemotoace sunt acum bine şi că se recuperează. Că vor fi bine şi vor creşte mari într-un loc în care vor fi protejate toată viaţa lor”, se mai arată în comunicatul asociației.

Dușman declarat al urșilor, ministrul UDMR al Mediului a secretizat transporturile de lemne

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?