ALERTĂ în Franța: Un bărbat înarmat a luat ostatici într-un supermarket

UPDATE: Individul care a luat ostatici a fost neutralizat de polițiști, informează presa franceză. Ar fi vorba de un marocan, de circa 25 de ani, cu antecedente penale. Potrivit ultimelor informații, acesta ar fi ucis cel puțin trei persoane și ar fi rănit alte 3. 

După ce a rănit un jandarm în Carcassonne, individul a furat o mașină ucigându-l pe pasager și rănindu-l pe șoferul acesteia. Apoi a condus până în Trèbes unde a luat ostatici și a ucis alte două persoane.

UPDATE 4: Cel puțin doi oameni au murit în această dimineață în timpul luării de ostatici, potrivit unui raport provizoriu. “O mare parte dintre angajații și clienții Super U au reușit să fugă. Un ofițer de jandarmerie este în prezent în contact cu atacatorul”

UPDATE 3: Potrivit presei franceze, aproximativ douăzeci de oameni au reușit să părăsească supermarket-ul din Trèbes când a început luarea de ostatici. Unul dintre clienții a declarat că e vorba de “un bărbat  de circa treizeci de ani”, care ar fi “scos o armă strigând Allah Akbar” și a spus: ”Bombardați Siria și veți muri “.

UPDATE 2: Una dintre persoanele împușcate este posibil să fi murit, afirmă un comandant al Jandarmeriei. ”Din păcate nu putem aduce medicii la fața locului”.

UPDATE 1: MINISTERUL DE INTERNE roagă cetățeni să-și limiteze deplasările pentru a facilita intervenția forțelor de ordine.

Un individ înarmat a luat ostatici într-un supermarket din orăşelul francez Trèbes, a anunţat vineri, 23 martie, Ministerul francez de Interne.

Atacatorul, care se pare că a strigat că acționează în numele ISIS, a intrat la 11.15 (ora locală) în supermarket și a tras câteva focuri de armă.

Jandarmeria precizează că una sau două persoane au fost rănite de gloanțe. Acestea sunt întinse la pământ și nu se cunoaște starea lor.

Potrivit autorităților, bărbatul a rănit anterior un polițist în orașul Carcassonne situat la circa 12 km de Trèbes. Polițistul făcea jogging împreună cu trei colegi când atacatorul a tras un foc de armă din mașina sa.

Poliția informează că este în curs o operațiune și că la fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje, inclusiv trei elicoptere.

Premierul Edouard Philippe a spus că ”situația este gravă”.

VOM REVENI CU DETALII

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *