Deputat PMP, promotor al campaniei „Fără penali în funcții publice”, a ascuns că a făcut cinci ani de pușcărie

Deputatul Doru-Petrișor Coliu, ales în 2016 pe listele PMP în diaspora, a ascuns faptul că a stat la mititica. El este unul dintre promotorii campaniei „Fără penali în funcții publice”.

Publicația Gazeta Românească a dezvăluit că deputatul Coliu a fost condamnat la 5 ani și șase luni pentru complicitate la înșelăciune și a fost închis între 1999 și 2003. A executat pedeapsa la Galați, potrivit aceleași surse, între 1999 și 2001, și apoi la Poarta Albă după 2001.

În CV-ul său, Coliu spune că în acea perioadă a fost antreprenor. Înainte de a fi antreprenor la Galați și Poarta Albă, Coliu a fost șef de cabinet al unui senator, pe când avea numai 21 de ani, însă în CV-ul său nu menționează mai multe.

Informația a fost găsită într-un raport al Comisiei pentru Drepturile Omului (COMMISSION ON HUMAN RIGHTS) din cadrul Consiliului Economic și Social (Economic and Social Council – ECOSOC) al Organizației Națiunilor Unite publicat în 2002.

Deputatul PMP se plânsese de regimul aspru din închisorile românești, de faptul că a fost bătut pe când era cazat la Galați. Loviturile i-au fost aplicate în special în zona rinichilor și a ajuns la spital din cauza unei crize nefrotice.

În urma dezvăluirilor jurnaliștilor, se pare că deputatul PMP, partidul lui Traian Băsescu, a demisionat din funcțiile pe care le are în partid. Coliu a fost ales deputat în circumscripția electorală nr. 43 – Circumscripția electorală pentru cetățenii români cu domiciliul în afara țării. Pe site-ul PMP figurează încă drept vicepreședinte – Departament pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?