Skip to content

TRAGEDIE în Hunedoara: Trei muncitori au murit după ce au fost prinși sub un mal de pământ în timp ce lucrau

Trei muncitori care lucrau sâmbătă la un pod de cale ferată în zona Peștera Bolii, la intrarea în municipiul Petroșani, au decedat după ce au fost prinși sub un mal de pământ, a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul șef al ITM Hunedoara, Adrian Bozdog.

“Din păcate, cele trei victime au decedat. Cei trei muncitori executau o lucrare la un pod al CFR, când au fost surprinși de prăbușirea unui mal de pământ. În cauză vom deschide o anchetă pentru accident colectiv de muncă”, a explicat inspectorul șef al ITM Hunedoara.

Potrivit primelor date ale ITM Hunedoara, muncitorii erau angajați ai unei firme din Onești, județul Bacău, inspectorii de muncă efectuând verificările necesare în asemenea situații.

Prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, a declarat că la fața locului sunt deplasate utilaje și echipe de intervenție pentru degajarea victimelor de sub pământul și a rocilor care au căzut peste ele. O primă victimă a fost scoasă de sub malul de pământ, iar medicii i-au confirmat, oficial, decesul.

Potrivit unui comunicat de presă al IGSU, la fața locului au fost deplasate două autospeciale de stingere cu module de descarcerare și o ambulanță SMURD.

De asemenea, a fost alertat un echipaj de salvatori care acționează cu un container multirisc, prevăzut cu accesorii de descarcerare grea, asigurare și stabilizare, care permit derularea misiunilor de căutare-salvare în medii greu accesibile.

Potrivit unui comunicat al CFR Infrastructură, lucrările unde s-a produs accidentul se desfășurau la podul de la km 72+569 D2 pe sectia Petroșani-Bănița, informează Agerpres.ro.