Skip to content

Trei bărbați, cercetați de Poliția Română și D.I.I.C.O.T pentru contrabandă cu arme furate din Italia

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, au acționat pentru depistarea a trei bărbați, cu vârste de 44 și 40 de ani, bănuiți de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, contrabandă calificată și complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, informează un comunicat de presă al IGPR.

Acțiunea vine în continuarea cercetărilor într-un dosar penal instrumentat de D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, în care se efectuează verificări pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de droguri de risc, contrabandă calificată cu arme și muniții și nerespectarea armelor și munițiilor.

Astfel, membrii grupării sunt bănuiți că ar fi vândut trei arme de foc, cu destinația vânătoare, despre care există informații că ar fi fost furate din Italia, pe parcursul anului 2016.

contrabanda

Sursa foto: Poliția Română

Armele ar fi fost introduse în țară prin intermediul transportatorilor care efectuează curse regulate pe relația România-Italia.

Pentru stabilirea întregi activități infracționale a celor trei s-a colaborat cu autoritățile judiciare din Italia.

În urma acțiunii, doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar Tribunalul Brașov a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, contrabandă calificată și complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În cauză, polițiștii au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.