Un polițist din Timișoara dădea ponturi infractorilor pentru o treime din pradă

Procurorii DIICOT Timișoara au emis pe 5 iunie 2018 o ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Adrian Sav, un polițist din cadrul IPJ Timiș, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Până în toamna anului trecut el a lucrat în cadrul aceleiași instituții, dar la Serviciul de Investigații Criminale.

Sav este acuzat de divulgarea de informații nepublice, luare de mită și favorizarea făptuitorului. Procurorii susțin că au dovezi care arată că polițistul este afiliat unor grupări infracționale care acționează în Timișoara, rolul său fiind de a sprijini infractorii prin oferirea de informații legate de anchete care îi vizau.

Mai mult, polițistul ar fi dat grupurilor de infractori ponturi. Una dintre grupările avertizate de Sav cu privire la faptul că membrii acesteia sunt monitorizați de DIICOT a fost gruparea spărgătorilor de lux.

Membrii ei operau mai ales în județele Timiș, Arad și Caraș – Severin unde dădeau spargeri la locuințele unor oameni de afaceri, la case de schimb valutar, magazine de bijuterii sau de electronice.

Încă de anul trecut, procurorii aveau suspiciunea că hoții sunt ajutați din interior. Acum, DIICOT precizează că Sav i-a avertizat în iunie 2017 că vor avea loc percheziții și astfel membrii grupării au reușit să dispară la timp.

Ancheta DIICOT arată că, în calitate de polițist în cadrul I.P.J. Timiș, Sav avea acces la majoritatea dosarelor instrumentate la nivelul serviciilor unde a activat. Astfel, știa unde sunt firmele sau locuințele unde sunt mulți bani sau bunuri ce pot fi vândute și le divulga „către apropiații din mediul infracțional local”.

Pentru aceste informații, polițistul solicita un procent de până la 30% din sumele obținute din spargerile date în locurile pe care le indica.

Totodată, el căuta săptămânal în bazele de date ale Poliției, la cererea infractorilor, date legate de domiciliul unor persoane sau de proprietarii unor autoturisme. Și pentru aceste informații cerea bani.

Polițistul a fost dus la Tribunalul Timiș unde magistrații urmează să decidă dacă vor emite un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!