Adevărul din spatele filmulețului viral cu un șoarece care face duș

Un clip video cu un șoarece care face duș a apărut pe Facebook și Youtube săptămâna trecută, devenind viral foarte rapid.

Dar, potrivit experților, s-ar putea să nu fie vorba de un șoarece, iar animalul nu face duș.

Toumas Aivelo, cercetător în biologia șoarecilor de casă la Universitatea din Helsinki, Finlanda, a citat pentru The Independent un articol publicat în Newsweek, în care biologul Dallas Krentzel a declaratrozătoarea ar putea fi un pacarana, nu un șoarece.

Dl Aivelo a spus: “Cred că s-a făcut o ușoară confuzie bazată pe postura bipedă a rozătoarelor.

În limba engleză, cuvântul “șobolan” este utilizat în mod curent pentru o serie de rozătoare diferite, dar pacarana este mai apropiată științific de capibara și de porcușori de Guineea decât de “șobolani adevărați”, cum ar fi șobolanul norvegian sau șobolanul negru.

De asemenea, pacarana este aparent ușor de capturat, astfel încât se poate explica cum a ajuns victimă a videoclipului de pe YouTube.”

pacarana
Pacarana (Dinomys branickii

Multe persoane au întrebat dacă șoarecele ar fi putut simți durere în timpul filmării.

Dl. Aivelo, care a studiat rozătoarele ca parte a cercetării de postdoctorat din Elveția, a spus că nu pare că rozătoarea suferă, cise curăță mai degrabă într-un mod rapid”.

El a spus că rozătoarele nu sunt obișnuite cu săpun și că nu ar fi facut acele mișcări decât dacă ar fi vrut într-adevăr să scape de el. Cercetătorul a adăugat:

Săpunul este cu siguranță nenatural pentru rozătoare. Cred că încearcă să curățe săpunul cu mișcări normale, deși pare puțin panicată, în sensul că este acoperită peste tot cu săpun și nu poate scăpa cu ușurință de el.”

Videoclipul a fost filmat în Peru și a fost distribuit duminică de către utilizatorul YouTube Jose Correa.

Într-un interviu acordat Newsweek, Dl. Krentzel, care studiază diversitatea rozătoarelor de la Universitatea din Chicago, a spus că animalul din filmuleț este mai mare decât un șobolan și are, de asemenea, o față mai mare. Spre deosebire de șobolani, pacarana nu are o coadă lungă.

El a adăugat că rozătoarele pot imita mișcările umane, iar faptul că filmul a fost filmat în Peru dovedește este o pacarana, deoarece aceste rozătoare trăiesc în America de Sud.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *