ANTARCTICA: Prima tentativă de omor. Un cercetător rus și-a înjunghiat colegul din cauza unor cărți

Un cercetător rus din Antarctica și-a înjunghiat colegul în inimă cu un cuțit de bucătărie. Atacul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la stația de cercetare Bellingshausen de pe insula King George aflată în nord-vestul continentului alb.

Atacatorul, Serghei Savițchi are 55 de ani. Victima, Oleg Beloguzov, 52. Cei doi erau staționați într-un avanpost al stației de cercetare când a avut loc atacul, scrie publicația Daily Record.

Motivul agresiunii este unul foarte bizar. Savițchi (foto) s-a săturat de colegul său care îi tot spunea cum se termină cărțile pe care acesta le citea.

Cititul era singura preocupare în afara serviciului a celor doi cercetărori în timpul celor patru ani cât au stat acolo împreună.

Supărat că Beloguzov îi răpea plăcerea cititului, Savițchi a luat un cuțit de bucătărie și l-a înfipt în pieptul colegului său.

Atacatorul a fost trimis acasă în Sankt Petersburg și este arestat la domiciliu. El este acuzat de tentativă de omor.

Este primul caz din istoria Antarcticii când o persoană este acuzată de o asemenea infracțiune.

Victima, Oleg Beloguzov (foto), a fost transportată de urgență la un spital din Chile și este internată la terapie intensivă.

Stația Bellingshausen, denumită după fostul explorator rus din secolul XIX Fabian von Bellingshausen, a fost înființată de sovietici în 1968.

Este singura din Antarctica care are un preot care stă permanent acolo. El slujește la biserica Sfânta Treime.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?