„Basmul românesc” își începe călătoria de Ziua Națională a României

“Basmul românesc” își începe a doua călătorie de Ziua Națională a României și va ajunge la elevii români din comunitățile din afara granițelor țării.

Primul paragraf din basm a fost scris de elevii Asociației Proiect Pro Europa din Suceava. Povestirea va fi continuată de elevii școlii de Limba Română, Cultură și Civilizație a Asociației Interculturale Româno-Elenă DACIA din Atena, Grecia. La scrierea basmului colectiv vor contribui elevii din școli românești din Grecia, Belgia, Italia, Spania, Ucraina, Germania, Franța și România. Fiecare paragraf scris de copii este reprezentat printr-un desen ce sugerează ideea principală a paragrafului. Ordinea în care școlile vor contribui la realizarea basmului este cea în care s-au înscris în proiect.

Forma finală a “Basmului românesc” va prinde contur într-o ediție tipărită, care va fi lansată pe data de 1 decembrie 2018, ziua marcării Centenarului Marii Uniri. Toți elevii care contribuie la scrierea basmului vor fi menționați drept autori atât în ediția tipărită, cât și în cea online și vor primi câte un exemplar din “Basmul românesc”, ediția a II-a.

fatfrumos

Prima ediție a proiectului “Basm românesc” a fost inițiată de IEH în anul 2013.

Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH), instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, relansează acest proiect cu scopul ca, pe durata unui an, să stimuleze elevii români de pretutindeni să conceapă împreună un basm, argument al unității lor identitare, indiferent de locul în care trăiesc.

Cea de-a doua ediție a “Basmului românesc” se înscrie în programul strategic IEH 2018 “Spațiul cultural comun românesc – CENTENAR MAREA UNIRE 1918-2018”.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *