Biblioteca Digitală a Bucureștilor este din nou online și accesibilă gratuit

Biblioteca Digitală a Bucureștilor este din nou online, începând de ieri, urmare a intervenției unei echipe de specialiști de la Compania Municipală Tehnologia Informației, care în ultimele săptămâni a efectuat un audit amănunțit al sistemelor hardware și software care deservesc acest proiect, informează PMB.

În acest moment, a fost restabilită integral starea inițială a site-ului digibuc.ro, care este accesibil gratuit pentru orice persoană interesată.

Accesul publicului la conținutul Bibliotecii Digitale a fost restricționat la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut din cauza defectării mai multor servere și a aplicației care gestiona baza de date, în condițiile în care nu exista un contract în vigoare pentru mentenanță a sistemului în parametrii necesari bunei funcționări. La această situație s-a ajuns în urma unor erori de management, care fac obiectul unei misiuni de audit ordonate de primarul general.

În perioada imediat următoare, noul manager al Bibliotecii Metropolitane București va dispune toate măsurile necesare pentru achiziția echipamentelor și serviciilor necesare continuării și dezvoltării acestui proiect unic în România.

bibliotecabucurestilor
Foto: www.facebook.com/digibuc

Gabriela Firea, primar general: “Din păcate a fost nevoie de o situație de criză pentru a se descoperi modul defectuos în care era derulat proiectul Bibliotecii Digitale, un proiect în care s-au investit peste 3 milioane de euro și în cadrul căruia au fost scanate până acum peste 10 milioane de pagini de manuscrise și cărți esențiale pentru cultura românească. Mă voi asigura nu numai că astfel de situații nu se vor mai repeta, ci și că vor exista resursele necesare și determinarea pentru dezvoltarea acestui proiect“.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *