Călătoria incredibilă a unui maidanez adoptat din România. Rătăcește între Franța și Belgia

Publicația belgiană KW a publicat miercuri, 26 septembrie, povestea cățelușei Opale. În România stătea pe stradă, așa că a fost adoptată de o familie din Lille, Franța.

Ea are 12 ani și rătăcește de câteva luni în Franța și Belgia, cazul fiind considerat de organizația Love Dogzzz cel mai dificil de până acum pentru simplu motiv că Opale nu se lasă prinsă.

Voluntarii organizației o monitorizează de ceva timp și și-au dat seama că animalul face foarte mulți kilometri într-o zi. Ei vor să o prindă înainte de venirea iernii și spun că încă nu au mai întâlnit un câine reticent ca ea. Mai mult, prinderea lui Opale este dificilă din cauză că străbate o distanță foarte mare în scurt timp.

Drumul lui Opale până în Bruges e unul foarte lung. Ea a fost adoptată acum câteva luni de o familie din Lille, dar a fugit după numai o zi. Astfel a început cea mai dificilă căutare a unui cățel de pe stradă.

A fost văzută în Calais, la 110 km de Lille, și apoi umblând pe toată coasta de nord a Belgiei. Apoi a ajuns în Bruges, la 115 km de Calais.

Opale nu a stat mult în Bruges și a pornit înapoi spre Calais. Face acest drum în mod repetat, astfel că cei de la organizația Love Dogzzz au reușit să își dea seama care este itinerariul ei. Au încercat să o prindă cu capcane cu mâncare, dar cățelușa nu a pus botul.

Zilele acestea era din nou în Bruges, însă tot nu a putut fi prinsă pentru că se teme de oameni. Localnicii au rămas surprinși când au văzut un câine rătăcind pe străzi.Opale a fost de curând văzută în zonele limitrofe ale orașului: Sint-Kruis, Koolkerke și Sint-Andries.

„Îi știm tot traseul și facem totul pentru a o prinde, este pentru siguranța ei. O să obosească până la urmă. Apoi, o s-o ducem înapoi în Franța și se va acomoda”, a declarat Greta Annaart de la LoveDogzzz pentru KW.

Sfatul pe care îl dau cei de la LoveDogzzz este ca oamenii să nu încerce să o prindă, ci să îi anunțe imediat la numărul de telefon 0478/817847.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?