Skip to content

Care este cea mai sănătoasă ciocolată? Alegerea nutriționiștilor

Cea mai sănătoasă ciocolată

Ciocolata este adorată pentru gustul său delicios și pentru beneficiile sale asupra sănătății mintale și fizice. Este făcută din boabele de cacao, semințele unui arbore fructifer. Dar care este cea mai sănătoasă ciocolată?

Dintre cele trei tipuri de ciocolată — neagră, cu lapte și albă — ciocolata neagră este cea mai sănătoasă. „Beneficiile pentru sănătate ale produselor din ciocolată se datorează toate boabei de cacao, care conține numeroși fitocompuși dovediți a avea proprietăți antiinflamatoare, anticancerigene și antihipertensive”, a explicat nutriționista Whitney English pentru TODAY.
►►► Bacterii rezistente la medicamente, în 40% din carnea vândută la supermarketuri

Este ciocolata neagră cu 70% cacao sănătoasă?

Experții recomandă ciocolata cu cel puțin 70% conținut de cacao, deoarece are mai puțin zahăr adăugat și mai mulți fitocompuși benefici. O astfel de ciocolată va avea cacao ca prim ingredient.

Boabele de cacao sunt bogate în proteine și minerale precum fierul, magneziul, manganul, cuprul, zincul și fosforul. Ciocolata neagră oferă și fibre – aproximativ 3 grame la 28 de grame de ciocolată.
►►► Alimentele cu aceeași marcă și ambalaj trebuie să aibă aceeași compoziție. Nu va mai exista dublu standard în UE

Ciocolata neagră este bogată în polifenoli, care au fost asociați cu un risc redus de boli cardiace și cu îmbunătățirea fluxului sanguin către creier. De asemenea, flavonoidele din cacao pot reduce inflamația și îmbunătăți funcția sistemului imunitar.

Rezultatele studiilor au arătat că ciocolată „a redus semnificativ” trigliceridele – un tip de grăsime din sânge – și poate scădea tensiunea arterială.

Pe lângă beneficiile fizice, ciocolata neagră contribuie la producerea serotoninei, hormonul fericirii, și conține magneziu, care ajută la reducerea anxietății și ameliorarea stresului.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!