Skip to content

Care sunt cele mai sigure companii aeriene din lume în 2018

Aviation Safety Network a dezvăluit că 2017 a fost cel mai sigur an din istoria aviației.

Statistica este impresionantă, ținand seama că anul trecut a fost, probabil, cel mai aglomerat an pentru zborurile comerciale. Iar în 2016, aproape 3,7 miliarde de persoane au zburat cu avionul, potrivit Organizației Internaționale a Aviației Civile, creșterea fiind constantă pe parcursul ultimului deceniu.

Site-ul de analiză aviatică din Australia, AirlineRatings.com, a lansat recent lista anuală a celor mai sigure companii aeriene din lume.

Din cele 409 companii aeriene pe care le monitorizează, 20 se remarcă drept “cele mai bune din top“, spune editorul-șef al AirlineRatings.com, Geoffrey Thomas.

Aceste 20 de companii aeriene din Asia, Europa și Statele Unite, afirmă el, sunt “mereu în topul inovațiilor în materie de siguranță, a excelenței operaționale și a lansării unor aeronave tot mai avansate”.

Iată care sunt, în anul 2018, cele mai sigure 20 de companii, în ordine alfabetică:
Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, KLM, Lufthansa, Qantas, Royal Jordanian Airlines, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, Virgin Atlantic și Virgin Australia.

Pentru a realiza Top 20, AirlineRatings.com ia în considerare factorii de siguranță, inclusiv auditurile organelor de conducere și ale asociațiilor aviatice, auditurile guvernamentale, înregistrările companiilor aeriene privind accidentele și incidentele grave, precum și vârsta flotei.

AirlineRatings.com a anunțat, de asemenea, companiile aeriene low-cost care au cele mai bune rapoarte privind siguranța.

În ordine alfabetică, primele zece linii aeriene sunt:
Aer Lingus, Flybe, Frontier, HK Express, JetBlue, Jetstar Australia, Thomas Cook, Virgin America, Vueling și WestJet.

AirlineRatings.com clasifică companiile aeriene folosind un sistem unic de rating de șapte stele. Companiile de top au obținut toate cele șapte stele.

Companiile aeriene cotate cel mai slab pentru 2018, care au obținut doar o stea în clasament, sunt: Air Koryo din Coreea de Nord, Blue Wing Airlines din Surinam, Trigana Air Service din Indonezia, Buddha Air, Nepal Airlines, Tara Air și Yeti Airlines din Nepal.

Soluţia pentru un somn mai plăcut în AVION: O companie aeriană introduce paturi duble pentru pasageri

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!