Skip to content

Ce au în comun George Clooney şi Theresa May? Legătura mai puţin ştiută dintre celebrul actor şi prim-ministrul britanic

Theresa May a fost mereu o persoană foarte discretă, dar un lucru mai puţin cunoscut despre ea a ieşit la iveală: prim-ministrul britanic este una dintre mai multe figuri publice care adoră şi petreacă timpul liber într-un mic sat de pe râul Tamisa, aflat chiar în afara oraşului Reading şi aproximativ la o ora de centrul Londrei.

Când nu se află în apartamentul ei din Westminster sau în noua reşedinţă din Downing Street 10, doamna May şi soţul ei, Philip, se retrag în weekend în Sonning-on-Thames, unde printre vecinii lor se mai află Boris Johnson sau chitaristul formaţiei Led Zeppelin, Jimmy Page.

urigeller

Un alt renumit rezident este Uri Geller, iluzionistul excentric născut în Israel, care a trăit în Sonning încă din anii 1980, dar încearcă şi vândă conacul de 15 milioane de lire sterline (19,8 milioane de dolari) – construit după modelul Casei Albe, pentru a se muta în Tel Aviv. La un moment dat, se zvonea chiar despre cântăreaţa Taylor Swift se gândeşte cumpere casa iluzionistului.

Probabil vecinii cei mai plini de farmec ai Theresei May sunt însă George şi Amal Clooney. Actorul şi soţia au cumpărat un conac cu nouă dormitoare în Sonning în urmă cu aproape 3 ani.

georgeclooneyhouse
Reşedinţa lui George şi Amal Clooney

Reşedinţa, cunoscută sub numele de Casa Aberlash, datează din secolul al XVII-lea, este situată pe patru hectare de teren şi are un centru spa, o piscină, un teren de tenis, un debarcader şi o cabană separată. Ei au renovat imobilul cheltuind 20 de milioane de lire sterline (26,4 milioane de dolari) şi se presupune s-au mutat în noua lor casă anul trecut.

Dar de ce toate celebrităţile vor traiascain Sonning-on-Thames, Berkshire?

Întotdeauna a fost o localitate deosebită de pe malul râului, dar în ultimii ani s-au făcut nişte achiziţii foarte importante“, a spus Matthew Mannall, partener la Knight Frank – consultanţă globală în domeniul imobiliar.

Sonning este un sat relativ primitor, dar cu unele caracteristici minunate, cum ar fi Teatrul Mill şi restaurante notabile precum French Horn. Este, de asemenea, situat într-o zona impecabilă şi frumoasă de pe cursul râului Tamisa. “, a adăugat el pentru mansionglobal.com

Theresa-May

Alte avantaje includ un nivel ridicat de confidenţialitate care face dificil accesul paparazzilor la locuitorii renumiţi ai oraşului, precum şi apropierea satului de oraşul Henley-on-Thames şi de şcolile cunoscute, inclusiv Colegiul Blue Coat – pentru băieţi, Colegiul Shiplake, Colegiul Reginei Anne – pentru fete.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!