Skip to content

Cei mai fericiţi oameni din UE trăiesc în Belgia, Olanda şi Austria

Belgia, Olanda şi Austria au cei mai fericiţi oameni din Uniunea Europeană, la polul opus fiind Letonia, Bulgaria, Croaţia, Lituania, Grecia şi România, arată rezultatele unui sondaj publicat joi, 7 noiembrie, de Eurostat.

În 2018, peste 62% dintre persoanele cu vârsta de peste 16 ani din Uniunea Europeană au declarat că au fost fericite tot timpul (14%) sau majoritatea timpului (48%) în ultimele patru săptămâni, în timp ce 12% au declarat că au fost rareori (8%) sau niciodată (2%) fericite în ultima lună.

Ţările UE cu cei mai fericiţi oameni au fost Belgia, Olanda, Austria şi Finlanda, în care peste trei sferturi dintre persoane (76% în fiecare ţară) au declarat că s-au simţit fericite tot timpul sau majoritatea timpului în ultima lună.

În contrast, frecvenţa celor care au fost fericiţi este cea mai scăzută în Letonia (unde doar 31% din persoane au declarat că s-au simţit fericite tot timpul sau majoritatea timpului în ultima lună), Bulgaria (35%), Croaţia (42%), Lituania (45%), Grecia şi România (în ambele ţări aproximativ 46% din persoane au declarat că s-au simţit fericite tot timpul sau majoritatea timpului în ultima lună).

Când vine vorba de extreme, Spania a înregistrat cel mai mare procent de persoane care au fost fericite tot timpul (29%) în timp ce un procent similar de persoane din Letonia (28%) au declarat că au fost rareori sau niciodată fericite în ultima lună.

Față de 2013, ponderea persoanelor fericite din Uniunea Europeană a crescut cu două puncte procentuale, de la 60% la 62%. (Agerpres)

Trei ani cu suspendare și 1.100.000 de euro confiscați austriacului care a recunoscut că a dat mită unor oficiali români

Autovehicule care figurau ca furate sau căutate de autoritățile din Belgia, Anglia, Germania şi Danemarca, confiscate la frontieră

GERMANIA: Două genți cu 350.000 de euro, găsite în mașina unui român care venea din Olanda