Chefi la Cuțite: Bucătarul MILITAR din Gherla s-a dovedit a fi un mincinos notoriu – VIDEO

A devenit vedetă peste noapte, mai ales pe plan local, însă adevărul este departe de ceea ce a prezentat la o emisiune a unei televiziuni naționale. Un bucătar din Gherla, care lucrează la un restaurant din Dej, a impresionat profund telespectatorii printr-o poveste lacrimogenă prezentată în emisiunea „Chefi la cuțite” de la Antena 1, informează Someșeanul. Adevărul este însă cu totul altul, iar cei care-l cunosc și au văzut emisiunea au dat imediat verdictul: ”Omul fură curent! La greu!”

Este vorba despre Miklos Tolnai, un tânăr de 31 de ani din Gherla, care lucrează ca bucătar la hotelul Gold Imperial din Dej, după cum afișa profilul său de Facebook.

Acesta a fost prezent luni seara în emisiunea „Chefi la cuțite” de la Antena 1, show de televiziune în care concurentul a relatat o incredibilă poveste de viață. Chiar INCREDIBILĂ, pentru că cei care au văzut emisiunea și l-au recunoscut și-au dat seama că omul minte de îngheață apele.

”A absolvit liceul militar, apoi Academia Militară, a participat la cinci misiuni internaționale în teatre de război, una în Bosnia, două în Afganistan și două în Irak. La 26 de ani, în timpul unei misiuni în Afganistan, a fost rănit grav”, așa este descris Miklos Tolnai de către cei de la Antena 1.

Acesta s-a prezentat a fi militar în rezervă, care a luptat în teatrele de operațiuni din Irak și Afganistan în cadrul armatei române, spunând că a fost retras la vatră în urma unui accident.

”Prima zi pe care am petrecut-o în afara unității militare a fost aproape ca un film. A fost cel mai șocant lucru pe care l-am trăit. Când participi la luptă nu mai există mamă, tată, există doar niște ordine pe care trebuie să le execuți”, a spus Miklos în începutul istorisirii sale despre viața de filme de acțiune pe care ar fi avut-o.

„Din păcate, la vârsta de 26 de ani, am suferit un accident în timp ce mă aflam în misiune în Afganistan și am fost trecut în rezervă. Nu am voie să vorbesc despre ce s-a întâmplat acolo. Însă vă pot spune că totul se schimbă într-o secundă. Acum ești omul acela brav, iar în următoarea clipă…”, a povestit Tolnai, la Antena 1.

”Timp de 3 luni s-a aflat în comă, suferind 85 de fracturi. A fost operat în baza militară americană din Germania, Ramstein, medicii reușind să îi salveze viața. Însă nu și cariera militară”, spun în continuare cei de la Antena 1.

Mai departe, acesta s-a mai plâns de faptul că după ce ”a fost trecut în rezervă”, a primit doar o pensie de 360 de lei lunar.

„Recuperarea psihică se face cel mai greu. Asta m-a durut cel mai mult, că eram neputincios. Atunci am realizat cât de scurtă poate fi viața și asta mi-a provocat panică. Acum, am o pensie de veteran de 360 lei. Toate coastele mele sunt lipite de coloana vertebrală cu plăcuțe și am o pensie de 360 lei. Atât costă viața unui militar. Plus o strângere de mână și o scrisoare din partea ministrului Apărării. Cel mai mult m-a durut atunci când am fost trecut în rezervă pierderea acelei legături cu camarazii. E o chestie specială. Faptul că îți bazezi viața pe cineva creează o legătură foarte puternică”, a mai declarat Tolnai.

Surpriză! Adevărul bate filmul vieții și televiziunea la fundul gol

Cei care au văzut emisiunea și îl cunsoc au rămas mască auzind ceea ce povestește tânărul la televizor. Asta pentru că știau că minte cu nerușinare, că nici măcar nu a făcut armata, iar în fotografia pe care a prezentat-o în emisiune ca fiind în timpul unei operațiuni militare cu armata română nici măcar nu era el.

Reacțiile nu au întârziat să apară, astfel că mesajele au început să curgă gârlă pe rețelele de socializare. Prins cu minciuna, tânărul și-a editat în scurt timp profilul de Facebook, ștergând de acolo informațiile referitoare la cariera medicală, chiar și pe cele referitoare la locul de muncă de la restaurantul din Dej sau prestigioasa școală de bucătari pe care ar fi urmat-o în Anglia.

Povestea minciunilor gogonate ale lui Miklos Tolnai a devenit virală, ajungând chiar până la reprezentanți din Ministerul Apărării, care astăzi au dat și un comunicat prin care infirmă toate invențiile gherleanului.

”Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public despre situaţia cetăţeanului Miklos Tolnai, ca fost militar în cadrul M.Ap.N. şi participant la misiuni în teatrele de operaţii, Biroul de Presă al M.Ap.N. face următoarele precizări:

Miklos Tolnai nu figurează în evidenţele structurilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, nici în calitate de militar activ şi nici în calitate de militar în rezervă sau retragere.

În acest sens, precizăm că, neavând calitatea de militar activ, nu putea să participe independent sau în cadrul unor structuri constituite ale Armatei României la misiuni în teatrele de operaţii.

De asemenea, militarii răniţi pe timpul unor acţiuni militare beneficiază de prevederile OUG 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, cu modificările şi completările ulterioare, care acordă compensaţii financiare ( situația cu toate drepturile militarilor răniți poate fi studiată la adresa: http://dcvp.mapn.ro/pages/view/119 ), precum şi rămânerea în activitate, la cerere, în structuri ale Ministerului Apărării Naţionale, inclusiv pentru militarii cu gradul I de invaliditate.

Considerăm că afirmaţiile domnului Tolnai aduc atingere imaginii instituţiei militare, ele nefiind conforme cu realitatea.”

În apărarea lui, Miklos Tolnai ar fi spus celor care-l acuzau de minciună că cei de la Antena 1 i-ar fi pregătit aceste texte, pentru a-i face povestea mai lacrimogenă. Bineînțeles, și această explicație este tot o minciună, producătorii emisiunii de la Antena 1 crezând tot ce le-a povestit bucătarul și intenționând chiar să dezvolte povestea lacrimogenă a acestuia cu un alt material de televiziune, prin care să arate situația ”precară a bietului militar rănit și batjocorit de armata română”.

Parcă recunoscându-și gafa uriașă pe care au comis-o, cei de la Antena 1 au scos de pe Youtube videoclipul în care apărea Miklos Tolnai în emisiunea ”Chefi la cuțite” și au scos de pe site-ul observator.tv articolul în care era prezentată povestea bucătarului mincinos.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *