Minivacanța MICILOR: De 1 Mai românii vor consuma aproape 30 de milioane de mici

Drumul micilor spre grătar începe cu o săptămână înainte de minivacanţa de 1 Mai. Carnea de porc şi de vită e pregătită în abatoare şi, de acolo, ajunge în măcelării.

Pentru ca micul să sfârâie pe grătar, carnea trebuie ţinută la maturat cel puţin două zile. Măcelarii din toată țara se aşteaptă să vândă, în această perioadă, 30 de milioane de mici.

Grătarele încep să sfârâie la fiecare început de primăvară. Iar de 1 Mai toată lumea petrece la un mic. Secretul celor mai gustoşi mici începe însă în măcelărie.

Abatoarele și fermele din toată ţara trimit acum carnea tranşată măcelarilor. Cele mai multe comenzi sunt pentru Bucureşti.

Sunt clienţi care preferă să cumpere micii direct de la sursă. Dar cea mai mare cantitate va intra la vânzare în zilele următoare.

Într-o singură zi, de 1 Mai, românii mănâncă mici cât pentru o lună întreagă, aproximativ 1.500 de tone, ceea ce înseamnă, în medie, 30 de milioane de mititei.

O caserolă cu 16 mici se vinde, în medie, cu 14 lei. Iar minivacanţa de 1 Mai, minivacanţa micilor, înseamnă patru zile libere, informează Știrile TVR.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *