Skip to content

Modelul britanic, răpit la la Milano: „Lumea nu m-a crezut pentru că nu plângeam”

În urmă cu un an, Chloe Ayling, în vârstă de 20 de ani, a fost sechestrată șase zile de un bărbat care voia să o vândă licitaţie pe un site de pornografie de pe dark web. Inițial, presa a scris că tânăra a fost răpită de niște români. O poveste controversată despre care ea acum povestește adevărul într-un interviu acordat publicației The Guardian.

Lumea nu m-a crezut pentru că nu plângeam” pe timpul interviurilor TV, comentează britanica răpită la Milano. De fapt, povestea ei nu a părut deloc credibilă încă de la început. Cu toate acestea, pentru acea răpire neîndemânatică și cu final fericit, spre bucuria tuturor, vinovatul va trebui să ispășească șase ani și nouă luni de închisoare.

Ayling explică acum că nu numai că nu a fost crezută, ci împotriva ei chiar au existat prejudecăți: „Stereotipul că noi modelele vrem numai notorietate și publicitate”.

Se presupune că Chloe Ayling a fost drogată cu ketamină tranchilizantă pentru cai, băgată într-o valiză, apoi introdusă în portbagajul unei maşini pe data de 11 iulie, după ce a fost adusă la Milano sub pretextul unei şedinţe foto.

Femeia a declarat că a fost ţinută într-o casă legată de mobilier timp de şase zile, în timp ce presupuşii răpitori au licitat-o pe dark web pentru suma de 230 000 de lire sterline.

“Mi-am dat seama că eram în portbagajul unei maşini cu încheieturile şi gleznele legate. Aveam bandă adezivă pe gură. Am fost băgată în interiorul unei pungi şi am reuşit să respir doar printr-o mică gaură”.

O poveste controversată

„Cu cât te uiți mai mult la această poveste, cu atât pare mai plină de aspecte controversate”, scrie reporterul britanic care a întâlnit-o pe Ayling în ziua când aceasta împlinea 21 de ani. „În anumite privințe pare atât de tânără, zglobie, naivă. În altele, pare prea matură pentru vârsta ei”.

Povestea modelului britanic este cu adevărat greu de descifrat. Ea explică acum că a călătorit mult pentru a încerca să uite ultimul an, atât cât este posibil. Însă în aceste 12 luni a publicat două cărți, Kidnapped: The Untold Story of My Abduction (Răpită: Povestea nespusă a răpirii mele) și Six Days (Șase zile), și a acordat nenumărate interviuri dintre care unul cu tonuri foarte ridicate în cadrul show-ului britanic Good Morning Britain.

„Încă și astăzi, când vorbește despre cele întâmplate, sunt momente în care se pare că ea confundă realitatea cu lumea imaginară construită de minciunile răpitorului său”, scrie The Guardian. Sechestratorul său, polonezul Lucasz Herba, de 30 de ani, i-a povestit că aparține unei organizații numite Black Death, un violent grup românesc de traficanți de persoane, de care el încerca cu disperare să scape.

Lucasz Herba

Pentru a putea abandona această organizație, care în realitate nu a existat niciodată, ar fi trebuit să strângă 300.000 de euro, exact suma cerută pe dark web pentru vinderea fetei. Dacă nu ar fi reușit, destinul ambilor avea să fie unul tragic. Motiv pentru care Ayling, explică tânăra acum, nu a vrut să renunțe să împartă patul cu răpitorul ei și să se plimbe cu el mână de mână. „Nu aș fi vrut niciodată să-l supăr, să-l mulțumesc era unica modalitate de a mă salva”. A mers atât de departe, încât l-a făcut să creadă că, odată încheiată acea urâtă poveste a răpirii, ar fi avut o relație.

Minciunile spuse polițiștilor italieni

Apoi e momentul în care cei doi au făcut cumpărături împreună. Herba și Ayling au cumpărat o pereche de încălțăminte pentru ea pe timpul celor șase zile ale răpirii, care a avut loc între 11 și 16 iulie 2017. Însă ea nu a povestit acest lucru când a fost interogată de poliția italiană. De ce? „Eram interogată de doisprezece ore, eram sub șoc – explică modelul. Voiam doar să plec și astfel nu am menționat acel lucru”. Dar de ce să accepți să mergi să faci cumpărături cu cineva care îți are viața în propriile mâini? „Nimeni nu ar ști cum să reacționeze în anumite situații. În acele momente faci tot ce crezi că te-ar putea elibera”.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!