OKTOBERFEST a început oficial la München

Primarul din München, Dieter Reiter, a avut nevoie de doar două lovituri de ciocan pentru a da cep primului butoi cu bere de la Oktoberfest, un act ceremonial care a deschis festivalul popular care durează două săptămâni, relatează Agerpres, citând dpa.

Înainte ca primarul din München să ducă la îndeplinire ritualul anual în cel mai vechi cort de la Oktoberfest, Munchen a găzduit o paradă de trăsuri trase de cai în care se aflau bărbaţi şi femei îmbrăcaţi în costume tradiţionale bavareze precum lederhosen (pantaloni din piele cu bretele) şi dirndls (costume populare pentru femei).

Berea se serveşte în corturile festivalului în halbe de un litru, numite “mass” în germană. În acest an, preţul unui mass este de 11,50 de euro.

Mii de oameni s-au adunat la locul de desfăşurare al festivalului încă de sâmbătă dimineaţă, cu câteva ore înainte de începutul oficial al Oktoberfest, la ora locală 12.00 (10.00 GMT).

Participanţii la festival vor avea parte de atracţii precum Pendulul Haosului, care produce o experienţă similară cu zborul spaţial, în timp ce Predator-ul îi lasă pe amatorii de senzaţii tari să atârne cu capul în jos. Pentru cei cărora le plac lucrurile mai calme, există şi “Oide Wiesn”, în care pot recurge la atracţiile tipice unui târg de distracţii şi aculta muzică de fanfară.

Cea de a 185-a ediţie a Oktoberfest se va încheia la 7 octombrie, fiind aşteptaţi peste şase milioane de oameni.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!