Skip to content

Papagal rătăcit pe aeroportul din Dublin, returnat proprietarului după ce a recunoscut cuvinte în slovacă

Un papagal pierdut, care a fost găsit rătăcind pe pista aeroportului din Dublin, a fost returnat stăpânului său de drept după ce pasărea a recunoscut cuvinte dintr-o limbă străină pe care o învăţase, relatează Press Association, citată de Agerpres.

Angajaţii aeroportului din Dublin, alături de cei ai unui supermarket, şi-au unit marţi eforturile pentru a localiza proprietarul păsării salvate săptămâna trecută.

La apel au răspuns patru potenţiali proprietari ai papagalului gri african.

Pasărea purta un inel cu un număr unic de identificare, dar niciuna dintre persoanele care au revendicat-o nu a putut oferi informaţii concludente despre acest număr.

Lubomir Michna, unul dintre potenţialii proprietari, este originar din Slovacia şi a spus că l-a învăţat pe Hugo câteva cuvinte în slovacă.

Oficialii aeroportului i-au sugerat lui Lubomir să înregistreze un clip audio care să poată fi ascultat de papagal.

Dan Donoher, de la Kildare Animal Foundation, a spus că, după ce pasărea a ascultat înregistrarea, a fost clar că Lubomir este stăpânul lui Hugo.

“Când am primit clipul, iar Hugo l-a ascultat, papagalul a reacţionat imediat, devenind animat şi agitat”, a spus acesta.

“Nu încape nicio îndoială că Lubomir este adevăratul stăpân al papagalului”, a mai spus acesta.

Hugo a fost zărit rătăcind pe pista principală a aeroportului din Dublin duminică seară. După ce a fost capturat şi pus într-o cutie din carton, aeroportul a lansat o campanie pe reţelele de socializare pentru a-i identifica stăpânul.

Lubomir a povestit că papagalul a fugit din locuinţa sa, aflată în Finglas, un cartier al Dublinului, sâmbătă după-amiază, după ce o uşă a fost lăsată deschisă din greşeală.