The Sisters Brothers, filmat și în România, succes de box office

Regizorul francez Jacques Audiard și-a plasat acțiunea în Oregon, anul 1850. Frații Sisters, portretizați de Joaquin Phoenix și John C. Reilly, atacă o fermă și ucid câteva persoane fără vreun motiv aparent.

Filmul nu este despre viața în Vestul Sălbatic, cât despre relația dintre cei doi care se ceartă des. Motivele sunt eșarfa unuia dintre ei, originea și sensul anumitor cuvinte.

Amândoi duc o viață modestă, la fel fiind și ambițiile lor. Provocarea va fi să urmărească un căutator de aur foarte inteligent, fiind angajați pentru această treabă de un personaj interpretat de actorul Rutger Hauer.

Filmările au fost făcute în 2017 în România timp de patru săptămâni, dar și Spania, Franța și SUA. Regizorul Cristian Mungiu se numără printre producătorii peliculei. Aproape toți cascadorii din the Sisters Brothers sunt români.

The Sisters Brothers a fost nominalizat la Festivalul de Film de la Veneția, unde a și avut premiera, pentru regie și cel mai bun film, căștigând premiul pentru regie. Pelicula a fost nominalizată și la Festivalul de Film de la Toronto la categoria Premiul publicului.

Cu un buget de 38 de milioane de dolari și încasări până acum de 8,7 milioane de dolari, filmul este un succes financiar.

Conform site-ului imdb.com, The Sisters Brothers nu va putea fi vizionat în România cel puțin până în primăvara anului viitor.

Pe 24 și 25 octombrie, pelicula a avut premiera în Belgia și Olanda. Urmează Rusia pe 29 noiembrie, Lituania – 14 decembrie, Portugalia – 31 ianuarie 2019, Marea Britanie – 5 aprilie 2019.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!