Skip to content

Un bărbat care a ales drumul cel mai scurt pe GPS, salvat de pompierii din România după un apel la 112

Bărbatul s-a rătăcit cu maşina pe un drum judeţean din Ţinutul Pădurenilor, în zona montană a judeţului Hunedoara, conform Agerpres.

Plecat din Scoția, Regatul Unit, şi-a setat GPS-ul să-l ducă pe drumul cel mai scurt spre Chişinău, Republica Moldova.

Rătăcitul a fost salvat de pompierii militari din Deva, după ce a cerut ajutor la numărul de urgenţă 112, a informat sâmbătă, 25 ianuarie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – ISU Hunedoara.

„După o misiune dinamică de aproximativ 3 ore, a fost găsit în apropierea satului Poieniţa Tomii. Temerarul le-a relatat pompierilor deveni că a pornit din Scoţia cu destinaţia Republica Moldova, iar în judeţul Hunedoara a setat GPS-ul să-l ducă la Chişinău, pe drumul cel mai scurt”, precizează ISU Hunedoara.

Deşi se deplasa cu un vehicul off road, drumul cel mai scurt spre casă s-a dovedit o mare problemă pentru şoferul imprudent.

Bărbatul a intrat în panică în momentul când nu a mai putut continua deplasarea, acesta rămânând blocat pe drumul judeţean, de munte, acoperit cu un strat de zăpadă îngheţată.

Când au sosit, pompierii militari au verificat starea de sănătate a bărbatului, acesta fiind nevoit să aştepte echipajul de salvare la o temperatură -12 grade Celsius.

Pompierii militari au reuşit să scoată autoturismul 4×4 din şanţ şi să-l conducă apoi pe şofer spre un loc sigur cu ajutorul unui tractor de la Serviciul Voluntar de Situaţii de Urgenţă din comuna Veţel,

„După aşa o aventură, bărbatul şi-a continuat drumul spre casă decis să nu mai seteze niciodată GPS-ul pe ‘drumul cel mai scurt‘, în zone pe care nu le cunoaşte, ci pe traseul cel mai sigur”, au conchis pompierii militari. (Foto: ISU Hunedoara)

SPANIA: Un camion condus de un șofer român a rămas blocat într-o curbă din cauza GPS-ului

GERMANIA: Șofer român de TIR, blocat șapte ore într-un sat din cauza GPS-ului

FRANȚA: Care sunt pedepsele dacă sunteți prinși cu laptopul deschis în timp ce șofați