Skip to content

Un hunedorean, amăgit de promisiunile unei femei de pe Facebook, a rămas fără 18.000 de euro

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru înşelăciune, după ce un bărbat din Petroşani a depus o sesizare în care susţine că a transferat peste 18.000 de euro în conturile unei femei pe care a cunoscut-o pe o reţea de socializare, informează Agerpres.

Potrivit IPJ Hunedoara, reclamantul a afirmat că femeia i-a promis că se va căsători cu el, însă până atunci are nevoie de bani pentru a-şi debloca un cont de 3 milioane de dolari deschis în Indonezia.

Dolarii ar fi urmat să fie trimişi apoi în ţară pentru ca victima “să aibă grijă de ei” până când femeia din mediul online ar fi urmat să vină în România.

Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, a depus pe 19 februarie o sesizare la Poliţia Petroşani, în care explică faptul că a cunoscut-o pe femeie din spaţiul virtual în luna septembrie 2018 şi că, în perioada octombrie 2018 – ianuarie 2019, a trimis în contul indicat de aceasta mai multe sume de bani care totalizează 17.000 de euro şi circa 2.000 de dolari.

“În baza sesizării, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani au demarat cercetări în vederea identificării autorului şi a luării măsurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Un caz similar a fost reclamat Poliţiei Petrila în luna noiembrie 2018. La acea dată, victima, o femeie în vârstă de 68 de ani, din Petrila, a depus o plângere penală împotriva unui “bărbat” pe care l-a cunoscut pe o reţea de socializare şi pe care îl acuză de comiterea infracţiunii de înşelăciune. Prejudiciul în acest dosar depăşeşte 10.000 de euro.

https://newsromania.net/ultima-ora/austria-romanca-inselata-de-un-fals-militar-american-din-afghanistan/