Un indian intenționează șă-și dea în judecată familia pentru că l-a adus pe lume

Un tânăr din India are de gând să-și dea părinții în judecată pentru că nu i-au cerut acordul înainte să-l aducă pe lume, conform publicației indiene The Print.

Raphael Samuel are 27 de ani, este din Mumbai și este adept al „antinatalismului”, un nou curent care susține că este greșit să supui un copil coșmarului vieții doar pentru plăcerea de a fi părinte.

Acesta este argumentul folosit de mulți tineri din India care nu își doresc copii. Samuel susține că are o relație extraordinară cu părinții săi și că viața sa este minunată.

Alți „antinataliști” din India folosesc argumentul suprapopulării Pământului și teme care țin de ecologie pentru a face față presiunii sociale de a deveni părinți.

„Vreau să spun tuturor copiilor indieni că nu datorează nimic părinților”, a mai explicat Samuel.

Antinataliștii ca Samuel nu au nimic împotriva copiilor sau vieții, ci doar cred că viața, dacă nu există un consens, nu poate fi adusă pe pământ.

Cu alte cuvinte, dacă un copil nu este de acord să se nască și ca urmare să devină subiectul unei vieți dificile, nimeni nu are dreptul să-i dea naștere.

Samuel face parte din Voluntary Human Extinction Movement (Mișcarea pentru Extincția Voluntară a Omenirii) ai cărei membri nu cred că trebuie aduși pe lume copii.

Liderul mișcării este un inginer din Bengaluru, Pratima Naik. Pe 10 februarie 2019 va avea primul congres al mișcării în Bangalore.

„Nu vrem să ne impunem opiniile nimănui, dar mulți oameni trebuie să se gândească dacă a aduce un copil acum pe lume nu este greșit, mai ales că sunt atâția copii care pot fi adoptați”, a explicat Naik.

În realitate, mulți tineri indieni din mediul urban au decis să nu aibă copii, chiar dacă societatea indiană îi condamnă pentru acest lucru.

Decizia lui Alok Kumar, un alt antinatalist care a decis să se căsătorească cu o femeie care a fost de acord să nu nască, i-a revoltat pe părinții săi. Aceștia au decis să-i găsească altă nevastă.

În India, odată ce o femeie s-a măritat, trebuie să facă copii până i se naște un băiat a explicat un oficial de la Population Foundation of India.

Problema este că familiile fac copii pe bandă rulantă, fără planning familial și fără să se gândească la consecințele negative care derivă de aici.

India are o populație de 1,3 miliarde de locuitori.

 

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA