Un român căutat de FBI a apărut într-un film cu Ben Affleck

Dumitru Daniel Bosogioiu apare pe lista celor mai cunoscuți infractori căutați de FBI pentru fraude informatice. În decembrie 2012 a fost emis pe numele lui un mandat de arestare de către o instanță federală din Brooklyn, New York.

Departamentul de Stat al SUA oferă o recompensă de până la 750.000 de dolari pentru orice informație care va duce la prinderea sau condamnarea lui Bosogioiu, zis și Ioghi.

Șansele ca el să fie recunoscut sunt mai mari de când filmul „Contabilul” cu Ben Affleck a fost lansat în cinematografe la sfârșitul lui 2016. În România, filmul are titlul „The Accountant – Cifre Periculoase”.

Fotografia lui Dumitru Daniel Bosogioiu de pe site-ul FBI apare la jumătatea filmului când o agentă a Trezoreriei SUA caută în baza de date posibili suspecți.

Este singura fotografie asupra căreia insistă câteva secunde bune, parcă pentru a le rămâne întipărită în memoria celor care văd filmul imaginea românului.

În acel cadru, Bosogioiu este descris ca făcând parte din Clanul Gambino și are numele de Johnny Sapienti.

În 2018, filmul a fost declarat ca fiind cel mai vizionat film din anul 2017 în format digital. În România poate fi vizionat la HBO sau Cinemax.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație www.crji.org și al International Consortium of Investigative Journalism www.icij.org. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.

error: ?