Heineken va concedia 8.000 de angajați din cauza pierderilor uriașe provocate de pandemie

Heineken intenționează să trimită în șomaj 8.000 de angajați din întreaga lume în urma pierderilor uriașe înregistrate din cauza pandemiei de Sars-Cov-2. Practic,

Vânzările au scăzut drastic din cauza închiderii barurilor și restaurantelor. Heineken este al doilea cel mai mare producător de bere din lume și are în portofoliu mărci precum Amstel, Birra Moretti și Tiger.

Compania a raportat pierderi nete de peste 203 milioane de euro, comparativ cu un profit de aproximativ 2,17 miliarde de euro în anul anterior, scrie Daily Mail.

Producătorul de bere olandez a declarat că va reduce aproape 10% din cei 85.000 de angajați ai săi, ca parte a eforturilor sale de a economisi două miliarde de euro în următorii doi ani.

Românii beau mai multă bere la sticlă și mai puțină la PET

Restructurarea sediului central, a birourilor regionale și a operațiunilor locale va duce la o economie de aproximativ 420 milioane euro.

Veniturile grupului au scăzut cu 17% pe parcursul anului, după ce puburile, barurile și restaurantele și-au închis porțile în regiunile cheie pentru perioade mari ale anului.

Volumul de bere a scăzut cu 8,1% pe parcursul anului din cauza restricțiilor. Chiar dacă s-a observat o creștere a vânzărilor în afara localurilor, acest lucru nu a compensat dezastrul financiar creat de pandemie.

O femeie a returnat o halbă de bere pe care a furat-o acum 55 de ani din Germania

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?