Salariul minim garantat va crește din 2020. Angajații români vor primi în plus 83 de lei

Vineri, 13 decembrie, Executivul a adoptat o hotărâre de guvern care majorerază salariul minim brut pentru anul viitor la 2.230 lei, cel net urmând să fie de 1.297 de lei, adică o majorare de 83 de lei (cca. 18 euro), a anunţat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

„În şedinţa de guvern de astăzi (vineri, 13 decembrie – n.r.) Cabinetul a fost de acord să adoptăm hotărârea de guvern privind stabilirea cuantumului salariului minim garantat în plată pentru 2020, anume am aprobat HG care prevede salariul minim pentru 2020 – este vorba de salariul fără studii superioare, acela rămânând în cuantumul anului în curs – să fie de 2.230 de ron, respectiv aceasta rezultă într-un venit mediu de 1.297, ceea ce înseamnă o creştere de 83 de ron pentru fiecare salariat”, a anunţat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Ministrul a precizat că majorarea salariului minim s-a făcut în urma unei analize care arată că această creştere a ţinut cont de rata inflaţiei şi de indicele de productivitate.

”Atât eu cât şi colegii mei am fost implicaţi în consultări active cu toţi partenerii sociali”, a mai spus Alexandru.

La acest nivel de aproximativ 275 de euro, salariul minim din România va rămâne probabil al doilea cel mai mic din Europa, dacă Bulgaria nu va face pentru 2020 majorări la salariul minim de 260.76 euro de anul acesta.

Salariul minim pe economie în statele membre ale Uniunii Europene în 2019

ITALIA: Salariul minim pe care trebuie să-l încaseze îngrijitoarele, menajerele și bonele în 2019

Germania are cel mai mic salariu minim dintre țările dezvoltate din Vestul Europei

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA