Servicii bancare gratuite pentru persoanele cu venituri mai mici de 2.500 lei

Parlamentarul PSD Botoșani, Marius Budăi, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a anunțat că au intrat în vigoare prevederile legale care garantează servicii bancare gratuite pentru consumatorii vulnerabili.

Potrivit Legii 258/2017, adoptată de Parlament în decembrie 2017, consumatorul vulnerabil este persoana al cărei venit lunar nu depășește echivalentul a 60% din câștigul salarial mediu brut pe economie. Conform datelor statistice oficiale, după transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, salariul mediu brut din România a ajuns la 4.162 lei, ceea ce înseamnă că în categoria consumatorilor vulnerabili se încadrează toate persoanele ale căror venituri medii lunare sunt mai mici de 2.497 lei.

Conform Legii 258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți, schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază, consumatorii vulnerabili beneficiază de următoarele servicii bancare gratuite:

Deschiderea, administrarea și închiderea unui cont bancar;

Depunerea de fonduri în contul bancar;

Retrageri de cash de la orice ghișeu bancar sau bancomat din România.

Primele 10 operațiuni pe lună din următoarele categorii:

1. Debitări directe (ex.: plăți automate din cont către diverși furnizori de utilități);

2. Plăți prin card sau online;

3. Transferuri de credit, inclusiv ordine de plată programată.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *