Skip to content

USR: Românii au fost mințiți. Majorarea accizelor la benzină și motorină va avea efecte devastatoare în economie

Într-un comunicat de presă, Partidul Uniunea Salvați România avertizează că majorarea accizelor va avea efecte devastatoare în economie, lovind în primul rând în cei cu venituri mici și în competitivitatea firmelor din România.

“În campanie, domnul Dragnea anunța că vor dispărea unele taxe, inclusiv supraaciza de 7 eurocenți și după șase luni de guvernare dezastruoasă guvernul condus de PSD anunță că reintroduce această taxă în regim de urgență. Românii au fost mințiți în față cu nerușinare”, afirmă deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

Majorarea accizelor la benzină și motorină, începând cu 1 septembrie cu cel puțin 45 de bani pe litru va duce la scumpiri în lanț la majoritatea produselor, afectând grav puterea de cumpărare a românilor. Iar cei mai afectați vor fi cei cu venituri mici, pensionarii și angajații cu salariu minim pe economie, celor cărora coaliția PSD — ALDE se laudă că le-a majorat veniturile. În realitate, încă o dată se demonstrează că guvernarea PSD — ALDE ia cu două mâini ceea ce promite să dea cu o mână.

“Guvernul condus de Tudose pare că este guvernul României în exil și transmite prin Radio Erevan. Românilor nu li s-au dat mai mulți bani, ci li s-au luat prin noi impozite și taxe de la contractele part-time și mutarea contribuțiilor la angajați pana la majorarea accizelor. Nu au fost reduse sau eliminate unele taxe, ci au fost reintroduse unele și chiar inventate altele. Ceea ce face acest guvern este o sabotare a mediului economic real”, a declarat deputatul USR Dan Barna.

Partidul Uniunea Salvați România consideră că guvernul PSD — ALDE conduce România spre un dezastru economic și bugetar și cere liderilor coaliției de guvernare să oprească acțiunile de destabilizare a țării.