Accident grav într-un tunel din Belgia: Un mort și 49 de răniți

O persoană a decedat şi alte 49 au fost rănite, dintre care cinci grav, într-un carambol ce a avut loc marţi, 4 februarie, într-un tunel pe un bulevard periferic al oraşului Antwerp din Belgia, anunță autorităţile locale, potrivit AFP.

În accident au fost implicate direct două autocare, trei camioane şi un autoturism, iar o persoană a murit, au precizat autorităţile din localitatea Beveren, învecinată cu Antwerp, unde s-a produs coliziunea.

Conform poliţiei belgiene, în total au fost implicate 115 persoane.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei a informat că 65 dintre ele au putut fi evacuate fără răni, în timp ce 49 de persoane rănite au fost preluate de echipajele de intervenţie.

Dintre cei 49 de răniţi, cinci sunt în stare gravă, iar 44 au fost răniţi uşor, a precizat poliţia federală.

Carambolul a avut loc în jurul orei locale 13.30 în tunelul din Beveren pe centura oraşului Antwerp, în direcţia Olandei, în circumstanţe încă neelucidate.

În imaginile postate pe rețelele de socializare se observă că unul dintre vehiculele implicate în accident este înmatriculat în Dâmbovița.

După accidentul în lanț, traficul a fost închis pe ambele sensuri de mers a acestei şosele extrem de circulate din vecinătatea zonei portuare.

Antwerp este al doilea port de marfă din Europa după Rotterdam, iar traficul de camioane cauzează congestii rutiere.

(Agerpres)

BELGIA: Șofer român de TIR, jefuit de doi iranieni lângă Antwerp

Român din Belgia, împușcat în cap de un polonez care credea că vrea să răpească copii de pe stradă

Polizoare, bormașini și drujbe de 1.100.000 de euro, furate din Franța și Belgia de o grupare de români