Alertă METEO Olanda: Cod galben de vânt. Sunt așteptate precipitații și rafale cu viteze de până la 75-100 km/h

Într-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Țărilor de Jos că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, până la data de 12 februarie 2020, teritoriul olandez va fi afectat de furtuna Ciara, motiv pentru care a fost emis un nou cod galben de vânt.

Conform prognozelor, sunt așteptate precipitații și rafale de vânt cu viteze de până la 75-100 km/h terestru și 110 km/oră pe mare.

Din cauza vântului puternic, sunt prevăzute întârzieri şi anulări de zboruri pe toate aeroporturile olandeze.

De asemenea, autoritățile locale informează cu privire la posibilitatea perturbării circulației rutiere şi feroviare din cauza căderilor de copaci pe carosabil sau pe calea ferată.

Se recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de mers la condițiile meteo, precum și respectarea semnalizărilor temporare.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: +31(0)703541580; +31(0)703228612; +31(0)703319980, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Ţărilor de Jos: +31(0)622823300 și telefonul de urgenţă al secţiei consulare: +31(0)651596107.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://haga.mae.rowww.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Cei mai fericiţi oameni din UE trăiesc în Belgia, Olanda şi Austria

Român dispărut de patru luni de pe un feribot pe ruta Olanda- Anglia, de negăsit

Șofer român de TIR, prins în Olanda cu remorcă belgiană furată din Anglia

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA