Autoritățile austriece introduc de luni, 13 aprilie 2020, obligativitatea purtării măștilor de protecție în transportul în comun și în mașinile proprietate personală.

Potrivit publicației Österreich, masca de protecție va trebui purtată în trenuri, metrou, tramvaie, autobuze, taximetre, autovehicule închiriate sau folosite în sistem de car sharing, precum și în autoturismele proprii.

Autoritățile vor instala începând de marți, 14 aprilie, anumite puncte de control pentru a verifica dacă sunt purtate măștile de protecție și dacă se respectă distanța socială.

Poliția are începând din data de 11 aprilie puteri sporite în sancționarea încălcărilor măsurilor luate pentru combaterea noului coronavirus.

Neacoperirea gurii și nasului cu mască de protecție sau cu eșarfă va fi sancționată cu o amendă de 25 de euro.
Pentru transportul public și magazinele care s-au deschis deja, această obligație va intra în vigoare începând de marți, 14 aprilie.

Orice alte încălcări ale legislației privind combaterea coronavirusului, cum ar fi nerespectarea restricțiilor de a ieși din casă sau intrarea în zone în care este declarată carantina, se vor sancționa cu 50 de euro.

Noile reglementări permit autorităților să verifice transportul în comun sau magazinele pentru a aplica amenzi.
Totuși, nu este clar cine va face acest lucru în trenuri sau la metrou.

Potrivit publicației Kurier, reprezentanții operatorilor de transport pe calea ferată ÖBB și Wiener Linien că nu au posibilitatea să facă verifice purtarea măștilor de către pasageri.

Sute de îngrijitoare din România și Bulgaria, transportate cu avionul în Austria

AUSTRIA: Amenzi de până la 2.000 de euro pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasările

Muncitori români, reclamați în Austria de vecini: „Lucrează ilegal pe șantier”

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!