Austria/Stiria: Autoritățile alocă 500.000 de euro pentru transportul infirmierelor din România

Landul austriac Stiria a anunțat că intenționează să acopere costurile de testare a infirmierelor din România care lucrează în regim de 24 de ore. De asemenea, Camera de Comerț pune la dispoziție și un fond pentru transportul acestor lucrătoare din România în Austria.

Președintele grupului pentru Consiliere și Asistență Personală din Camera de Comerț din Stiria, Andreas Herz, a anunțat că se vor pune la dispoziție 500.000 de euro pentru aducerea de infirmiere din România în Austria, în mai urmând deschiderea unui coridor dedicat special acestei categorii.

Herz, care este și principalul reprezentant al sectorului îngrijirii persoanelor la nivel național a anunțat și că „se lucrează intens pentru găsirea unei soluții sustenabile” și că „în orice caz, din mai vom avea un coridor pentru infirmierii din România, cu trenul sau avionul”.

Mai mult de jumătate din personalul de îngrijire din Stiria, 6.435 din totalul de 11.109, a sosit din România în martie 2020, informează Camera de Comerț.

Autoritățile vor acoperi costurile testării pentru coronavirus astfel încât infirmierele să poată ajunge cât mai repede la persoanele care necesită îngrijire.

„Având coridorul pentru călătorii, dar și testarea pentru corona, facem un pas important pentru a garanta îngrijirea 24 din 24. Cei care au nevoie de asistență pot să continue să fie îngrijiți în propriile case iar personalul de asistență este scutit de carantina care necesită timp și este stresantă din punct de vedere psihologic”, a declarat ministrul Sănătății, Juliane Bogner-Strauß (ÖVP), conform Kleine Zeitung.

AUSTRIA: Sezonier român, depistat pozitiv cu coronavirus. 19 persoane, în carantină

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!