AUSTRIA: Trenuri speciale pentru infirmierele din România. Testele pentru COVID-19 se vor efectua la hotel

Din cauza închiderii frontierelor și a reglementărilor de carantină, Austria a întâmpinat probleme majore în ce privește îngrijirea persoanelor care necesită asistență 24 de ore din 24. Începând cu luna mai, infirmierele din România vor beneficia de un coridor de transport special cu trenul, dus-întors, pentru a putea merge să îngrijească bătrânii și bolnavii din Austria.

Pe 2 mai, primul tren special va prelua din România 1.500 de infirmiere pentru familiile austriece, iar aproximativ 250 vor ajunge în Stiria. Personalul de asistență din străinătate reprezintă circa două treimi din totalul care lucrează în Stiria.

Tren special fără oprire

Trenul special ÖBB circulă direct de la Timișoara la Viena. Acesta trece prin Ungaria, dar nu se va opri nicăieri, spune Andreas Herz, de la Camera de Comerț, care a ajutat la organizarea noii legături. Este esențial ca infirmierele să fie transportate în vagoane de dormit în compartimente separate, astfel încât distanța să poată fi menținută și să fie cel mult patru persoane în fiecare compartiment.

Testele pentru Covid-19 sunt efectuate la hotel

Odată ajuns în Austria, trenul special oprește la Viena. Infirmierele sunt apoi duse la un hotel unde angajații unui institut de igienă vin și le testează pentru COVID-19. Imediat ce un rezultat negativ al testului este disponibil a doua zi, infirmierele sunt duse în landurile federale, unde sunt alocate agențiilor sau familiilor, explică Herz, citat de steiermark.orf.at.

Autoritățile din Stiria au alocat un fond de 500.000 de euro pentru testarea și transportarea infirmierelor din România în Austria.

Austria/Stiria: Autoritățile alocă 500.000 de euro pentru transportul infirmierelor din România

AUSTRIA relaxează mai mult restricțiile începând din 15 mai. Se redeschid restaurantele, bisericile și școlile

AUSTRIA: Sezonier român, depistat pozitiv cu coronavirus. 19 persoane, în carantină

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!