Belgia a depășit pragul de 5.000 de decese cauzate de coronavirus

În Belgia, una dintre ţările europene cu cea mai mare rată a mortalităţii, pandemia de coronavirus a cauzat moartea a peste 5.000 de persoane, conform celui mai recent bilanţ comunicat vineri, 17 aprilie, de autorităţile sanitare.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 313 decese, fapt care ridică bilanţul la 5.163 de morţi, în țara cu aproximativ 11,5 milioane de locuitori.

Cele mai multe decese, 2.586, au fost raportate în centre pentru bătrâni, au precizat autorităţile belgiene într-o conferinţă de presă.

De asemenea, pentru prima dată, numărul de morţi din centrele pentru bătrâni depăşeşte totalul înregistrat în spitale (2.486).

Autoritățile precizează că 91 de decese s-au produs la domiciliul victimei sau într-un loc nedeterminat.

Belgia a înregistrat vineri 36.138 de cazuri de infectare confirmate printr-un test de laborator (+1.329 în cursul ultimelor 24 de ore) şi 5.161 de bolnavi de COVID-19 în continuare spitalizaţi, dintre care 1.140 la terapie intensivă, cifrele fiind în scădere.

Externările, în număr de 399 joi, continuă să fie mai multe decât internările (320), o tendinţă observată de câteva zile.

„Forţa virusului scade, dar situaţia rămâne dificilă în sectorul îngrijirilor”, a comentat Benoît Ramacker, purtător de cuvânt al centrului naţional de criză.

BELGIA: Restricțiile, prelungite până pe 3 mai. Guvernul va avea o nouă reuniune de criză săptămâna viitoare

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA