BELGIA extinde obligativitatea purtării măștii la mai multe locuri publice

Guvernul federal şi autorităţile regionale din Belgia au decis joi seară, 9 iulie, extinderea obligativităţii purtării măştii în mai multe locuri publice, după ce până acum măsura a vizat un număr limitat de situaţii, precum transportul în comun, frizerii şi saloane cosmetice, transmit RTL şi postul de radio şi televiziune public RTBF.

Începând de sâmbătă, 11 iulie, în Belgia purtarea măştii va deveni obligatorie şi în magazine, centre comerciale, cinematografe, săli de spectacole şi de conferinţe, lăcaşuri de cult, muzee şi biblioteci.

„Această listă ar putea fi modificată în timp, în funcţie de situaţia epidemiologică a ţării”, indică un comunicat de presă al guvernului belgian. Acesta adaugă că este recomandată purtarea măştii şi în alte situaţii.

Persoanele care nu respectă noile reguli riscă o sancţiune penală „conform decretului ministerial”, care stipulează de asemenea „posibilitatea închiderii locurilor ce încalcă în mod repetat regulile în vigoare”.

Purtarea măștii nu este obligatorie pentru copiii cu vârste mai mici de 12 ani şi pentru persoanele care nu o pot purta din motive medicale. (Agerpres)

BELGIA: Poliția a arestat patru români care au bătut un bătrân și l-au jefuit în propria casă

BELGIA: Daune de 1.000.000 € pentru statuile de patrimoniu furate și date la topit de hoții români

Italia și-a ÎNCHIS iar granițele pentru cetățenii din 13 țări considerate cu risc ridicat de răspândire a coronavirusului

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?