BELGIA: Numărul externărilor a depășit pentru prima oară numărul spitalizărilor pentru COVID-19

Numărul externărilor persoanelor afectate de COVID-19 în ultimele 24 de ore în Belgia a depăşit pentru prima oară numărul spitalizărilor de la declanşarea pandemiei în această ţară, informează duminică, 5 aprilie, institutul belgian al sănătăţii Sciensano, citat de EFE.

În total, numărul internărilor în spitale al pacienţilor cu COVID-19 a fost de 499, în timp ce numărul celor externaţi a fost de 504.

În prezent, mai sunt 5.735 paturi ocupate de pacienţii afectaţi de noul coronavirus în centrele medicale belgiene, dintre care 1.261 sunt internaţi la terapie intensivă.

Un alt indicator pozitiv, potrivit Sciensano, este faptul că în ultimele 24 de ore numărul celor internaţi la terapie intensivă a crescut cu doar 16 persoane.

În ce priveşte decesele, în 24 de ore au fost raportate 164, numărul total ajungând la 1.447.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.260 noi contagieri, ridicând numărul total la 19.961 de îmbolnăviri.

Între timp, guvernul belgian analizează posibilitatea de a acorda o primă, între 1.000 şi 1.450 de euro, personalului medical pentru eforturile extraordinare depuse în actuala criză.

Unele partide care susţin coaliţia guvernamentală au cerut ca prima să fie acordată şi personalului obligat să rămână la locul de muncă şi aflat în contact direct cu publicul, precum poliţiştii sau angajaţii de la casierie. (Agerpres)

Zborurile din și spre Marea Britanie, Austria, Belgia, Olanda și alte țări, SUSPENDATE începând de duminică

BELGIA: Coronavirusul a ucis o fată de 12 ani, autoritățile medicale sunt bulversate

Muncitor român, găsit mort pe un șantier din Belgia. Poliția a fost alertată de colegii săi

BELGIA: 1,5 milioane de euro amenzi pentru două firme de transport din România și Moldova. Administratorul, un an de închisoare

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA