Skip to content

BELGIA: Românii vor putea circula fără restricții începând din 15 iunie

Premierul belgian Sophie Wilmes a declarat pe 3 iunie că țara sa îşi va deschide de pe 15 iunie frontierele cu celelalte ţări ale Uniunii Europene, Regatul Unit şi cele patru ţări membre ale spaţiului Schengen care nu fac parte din blocul comunitar: Elveţia, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.

Declarația a fost făcută în timpul unei conferințe de presă referitoare la ieșirea din izolare a Belgiei. Potrivit Agerpres care citează Reuters și AFP.

Excursiile scurte, călătoriile și turismul vor fi reluate din 8 iunie, zi în care vor fi redeschise în condiții stricte barurile, cafenelele şi restaurantele.

Între mese se prevede o distanță de 1,5 m și nu pot sta mai mult de zece persoane la o masă. Personalul va trebui să poarte mască, servirea nu va fi posibilă decât la masă şi toate unităţile vor putea închide cel mai târziu la ora 01.00.

Belgia a redeschis în mai magazinele și școlile, iar o nouă fază de relaxare privește sălile de spectacole şi cinematografele.

Prim-ministrul belgian atrage totuși atenția ca persoanele care doresc să călătorească în Belgia sau să tranziteze țara trebuie să se informeze în prealabil despre condițiile impuse de fiecare stat.

Tot din 8 iunie, belgienilor li se permite să primească acasă zece vizitatori, față de patru cum se stabilise în 10 mai.

BMW furat din Belgia, depistat la frontiera română. Șoferul, cercetat penal

Tragedie în Belgia: Un român și-a pierdut viața după ce a căzut de la 12 metri în timp ce muncea

BELGIA: Zeci de șoferi români și polonezi interogați, 89 de camioane confiscate