Brexit pe 12 aprilie? Vama daneză intenționează să-și suplimenteze personalul în noaptea de vineri

Agenţia daneză a vămilor intenţionează să-şi suplimenteze personalul în noaptea de vineri spre sâmbătă (12 – 13 aprilie) în eventualitatea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană fără un acord negociat, transmite miercuri DPA, citată de Agerpres.

Personalul suplimentar – aproximativ 40 de persoane – ar urma să monitorizeze o linie telefonică specială dedicată Brexitului pentru a ajuta companiile care au nevoie de consiliere, în cazul în care ieşirea Regatului Unit din blocul comunitar are loc vineri, 12 aprilie.

Liderii europeni se reunesc miercuri, 10 aprilie,  la un summit extraordinar pentru a da un răspuns cererii premierului britanic Theresa May privind o nouă amânare a Brexitului dincolo de data de 12 aprilie.

La 21 martie, liderii UE27 au hotărât ca, în cazul unei respingeri din nou a acordului de retragere, ceea cea s-a întâmplat pe 29 martie, Brexitul să fie amânat până la 12 aprilie 2019.

Regatul Unit a reprezentat, în 2017, a patra mare piaţă de desfacere a exporturilor daneze.

În cazul unei amânări a Brexitului, Agenţia daneză a vămilor îşi va relua nivelul actual de pregătire, a explicat Maren Holm Johansen, reprezentant al instituţiei menţionate.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA