CEHIA: A intrat în vigoare o nouă stare de URGENȚĂ la nivel naţional

La miezul nopţii de duminică spre luni a intrat în vigoare o nouă stare de urgenţă la nivel naţional în Cehia, informează dpa.

Guvernul prim-ministrului Andrej Babis a decis să declare starea de urgenţă din cauza „creşterii semnificative” a numărului de infectări cu noul coronavirus.

Executivul poate, în acest context, să restricţioneze libertatea de întrunire a cetăţenilor, iar instanţele vor putea percepe amenzi mai mari pentru încălcarea liniilor directoare privind siguranţa medicală.

Starea de urgenţă a mai fost instituită de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii mai, însă de data aceasta frontierele Cehiei vor rămâne deschise.

La evenimente şi adunări publice, numărul maxim de participanţi este de 10 în interior şi 20 în aer liber. Evenimentele sportive profesioniste vor avea loc fără spectatori. Companiile, magazinele şi restaurantele nu sunt afectate de aceste noi reglementări.

Un nou record al numărului de contaminări zilnice cu COVID-19 a fost atins vineri, când s-au înregistrat 3.792 de cazuri.

Potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, o medie de 303.3 persoane la 100.000 de locuitori a fost infectată în Cehia în ultimele 14 zile. Spania este singura ţară care o depăşeste, cu o medie de 319.3 la suta de mii de locuitori.

Autoturisme de lux căutate de autorităţile din Marea Britanie și Cehia, descoperite de poliţiştii de frontieră

TRAGEDIE în Cehia: Cinci români au murit în urma exploziei de la o uzină

Grupare de proxeneți, care opera în Germania, Marea Britanie și Cehia, destructurată de polițiștii români

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?