Cod roşu de zăpadă, îngheţ şi viscol pentru OLANDA. Avertizare valabilă pentru intervalul 6-8 februarie

Ministerul Afacerilor Externe – MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Olanda că, potrivit informaţiilor publicate de autorităţile acestei țări, în perioada 6-8 februarie 2021, a fost emis un cod roşu de zăpadă, îngheţ şi viscol, premergător furtunii de zăpadă Darcy.

Conform atenţionării de călătorie transmisă de către MAE sâmbătă seara, în cursul zilei de 7 februarie stratul de zăpadă poate atinge 20 de centimetri şi se pot forma troiene de zăpadă. De asemenea, se prognozează viscol, care poate reduce vizibilitatea cu până la 50 metri.

Conform sursei citate, condiţiile meteo nefavorabile pot duce la întârzieri şi anulări de zboruri pe toate aeroporturile olandeze şi pot afecta şi mersul trenurilor. Centrele de testare şi vaccinare COVID-19 vor rămâne închise.

Pentru mai multe informaţii cu privire la anulările/întârzierile de zboruri, cetăţenii români pot consulta paginile web ale aeroporturilor olandeze – https://www.schiphol.nl/en/ şi https://www.eindhovenairport.nl/nl, iar pentru informaţii cu privire la mersul trenurilor, persoanele interesate pot accesa https://www.ns.nl/en.

Autorităţile olandeze recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de mers la condiţiile meteo şi să respecte semnalizările temporare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Ţărilor de Jos la +31703541580, +31703228612, +31703319980, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, pentru situaţii speciale, cu un caracter de urgenţă, precum accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Ţărilor de Jos: 0031(0)651596107.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?