Skip to content

Coreea de Nord avertizează că SUA şi preşedintele Trump vor avea parte de o „dispariţie nefericită”

Statele Unite vor fi “obligate plătească” pentru sancţiunile unilaterale impuse Coreei de Nord şi se vor confrunta cu “dispariţia“, a afirmat Phenianul.

Tensiunile au atins punctul culminant între Coreea de Nord şi Statele Unite, cu ameninţări între Kim Jong-un şi Donald Trump, care pot provoca temeri în ceea ce priveşte declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial.

Consiliul de Securitate al ONU a impus cele mai dure sancţiuni asupra Coreei de Nord ca răspuns la testele sale cu arme nucleare şi rachete balistice.

Măsurile au inclus o interdicţie asupra ţărilor care importă cărbune şi fier nord-coreean, precum şi a unor limite noi pentru importurile sale importante de produse petroliere. De asemenea, au fost adăugate opt bănci nord-coreene pe lista neagră a sancţiunilor, scrie Express.co.uk

Coreea de Nord contracarează şi acuză SUA abuzează de poziţia lor privilegiată de a se deda lapractici abuzive arbitrare şi îndelungate pentru a-şi impune cerinţele ridicole faţă de alte ţări“.

Într-un articol al Agenţiei centrale de presă din Coreea de Nord (KCNA), s-a afirmat sancţiunile aplicate de SUA vizează “obliterarea” statului şi provocarea unui număr mare de piedici în dezvoltarea ţării.

kim

Articolul din mass-media de stat precizează: “Este un vis nebunesc spere sancţiunile ar putea acţioneze asupra Republicii Populare Democrate Coreene, în timp ce nu au reuşit o împiedice devină un stat cu arme nucleare cu drepturi depline şi facă progrese rapide în construirea unei puteri economice pentru mai mult de o jumătate de secol”.

Statele Unite ar trebui fie pe deplin conştiente de faptul dacă va deveni mai frenetic fenomenul fără precedent anti-Republica Populară Democrată Coreeană, dispariţia lor nefericită va avea loc mai repede“, concluzionează articolul publicat de KCNA.

Reacția SUA cu privire la propunerile din 23 august de revizuire a sistemului judiciar din România