Skip to content

Cumnata românului acuzat că intenționa să ucidă oameni în SUA: „Nu este un monstru”

Poliția din districtul Maricopa, Arizona, l-a aresat pe 26 februarie pe românul Ismaiel Damian, de 46 de ani, după ce a acesta a amenințat că va ataca înarmat Biserica Penticostală Română din Phoenix cu intenția de a ucide cât mai multe persoane.

Victoria Damian, cumnata bărbatului, spune despre el că nu este un monstru și că doar are nevoie de ajutor, acesta suferind un dezechilibru după moartea soției sale în mai 2016.

Facebook/Ismaiel Damian

Femeia a mai spus că Ismaiel ar trebui să fie într-un spital, nu în celula unei închisori. ”A acceptat moartea soției însă încet-încet a început să zică că ea este în viață”, a adăugat Victoria.

Cumnata românului susține că pe 17 februarie a contactat Poliția din Phoenix pentru ca Ismaiel să fie dus la un spital de psihiatrie, însă acesta plecase deja de la muncă până la sosirea polițiștilor.

Acesta postase în acea zi pe pagina sa de Facebook un mesaj halucinant: „Trebuie să faceţi, români, o coaliţie, să staţi de vorbă cu mine, Ismaiel Damian, să nu plătiţi un preţ amar, cum plătesc şcolile americane din pricina oamenilor criminali”, a scris românul în postarea care a stârnit îngrijorarea rudelor.

Facebook/Ismaiel Damian

Weekendul următor polițiștii din districtul Maricopa l-au arestat pe bărbat în timp ce își părăsea locuința după ce un martor a tradus din română în engleză o conversație telefonică pe timpul căreia Ismaiel indica faptul că plănuiește să împuște oamenii din Biserica Română Penticostală din Phoenix cu o mitralieră.

Polițiștii, crezând că românul se duce la biserică pentru a-și pune în practică planul, l-au reținut, însă Victoria spune că aceștia nu aveau de unde să știe unde intenționa cumnatul ei să plece.

Potrivit femeii, poliția trebuia să verifice dosarul medical al lui Damian ca să vadă că acesta suferă de tulburări psihice și nu să-l ducă la închisoare ca pe un infractor.

Victoria speră ca judecătorii să decidă internarea românului într-un spital de psihiatrie pentru a primi ajutor. Aceasta a adăugat că Ismaiel este un om extraordinar care își îngrijește copiii și le oferă tot ce au nevoie.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!