Skip to content

DANEMARCA a eliminat restricțiile: „Revenim la viața de dinainte de pandemie”, a declarat premierul

DANEMARCA a eliminat restricțiile

Danemarca nu mai are de marţi, 1 februarie, practic nicio restricţie anticoronavirus, în pofida faptului că incidenţa rămâne ridicată, informează dpa.

Obligaţia de a purta mască sanitară este de acum de domeniul trecutului, la fel şi prezentarea „permiselor de sănătate” care demonstrează că posesorul s-a vaccinat pentru COVID-19, s-a vindecat sau s-a testat şi e negativ.

Evenimentele cu public se pot desfăşura de azi înainte fără limită de participanţi şi petrecăreţii se pot înghesui fără mască pe ringurile de dans din cluburi.

Toate acestea pot avea loc întrucât COVID-19 nu mai este considerat „critic pentru societate”, desemnare care permitea guvernului să adopte măsuri dure vizând împiedicarea răspândirii sale.

Doar călătorii care intră în Danemarca trebuie să prezinte în continuare dovada vaccinării.

Autorităţile daneze au luat o decizie similară în septembrie, însă măsurile au fost reintroduse treptat, după ce cazurile au început să se înmulţească.

Pe parcursul ultimei săptămâni, Danemarca a raportat între 33.000 şi 47.000 de cazuri noi zilnic, cifre greu de imaginat înainte de apariţia variantei Omicron, cu nivelul ei ridicat de contagiozitate.

Carantină CINCI zile la intrarea în România pentru persoanele nevaccinate, netestate sau vindecate

Cu toate acestea, spitalele nu s-au aglomerat, aşa cum existau temeri în trecut. Rata ridicată de vaccinare este considerată a fi principalul motiv pentru care sistemul de sănătate s-a menţinut bine, menţionează dpa, citată de Agerpres.

Spitalele şi căminele sunt încurajate încă să ceară vizitatorilor să poarte măşti şi să folosească permisele sanitare, pentru a-i proteja pe cei vulnerabili şi vârstnici.

„Am trecut de faza critică”, a declarat săptămâna trecută premierul danez Mette Frederiksen, anunţând iminenta ridicare a măsurilor.

„De la 1 februarie, Danemarca va fi deschisă, complet deschisă. Suntem gata să ieşim din umbra coronavirusului. Spunem ‘ adio ‘ restricţiilor şi ‘ bun-venit ‘ vieţii de dinainte”, a spus Frederiksen.

DANEMARCA: Amenzi de zece ori mai mari pentru transportatori și șoferii care se odihnesc în cabină

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!