DANEMARCA: Captură record de explozibili. Nicio ţintă posibilă nu a fost încă făcută publică

Poliţia daneză a confiscat 200 de kilograme de explozibili, un record pentru regatul nordic, au declarat luni autorităţile daneze, care au arestat doi bărbaţi în acest caz, informează AFP.

„Am confiscat o cantitate istorică de explozibili, în privinţa căreia, desigur, suntem foarte liniştiţi că nu se mai află în mâinile infractorilor”, a indicat într-un comunicat un responsabil al operaţiunii, Henrik Andersen.

Duminică, forţele de ordine au confiscat 206,4 kg de explozivi, a căror natură exactă nu a fost dezvăluită, într-un hangar dintr-o zonă rezidenţială din sudul oraşului Copenhaga.

Danemarca: Un român a câștigat în instanță dreptul de a primi un salariu rezonabil  

„Există indicii că explozibilii ar putea să provină din Suedia, dar aceasta este în curs de verificare”, a declarat Andersen agenţiei locale Ritzau.

Nicio ţintă posibilă nu a fost încă făcută publică. Cei doi bărbaţi arestaţi, în vârstă de 21 şi 54 de ani şi a căror identitate nu a fost dezvăluită, sunt suspectaţi de deţinerea de explozibili ”în circumstanţe deosebit de agravante”. Ei neagă acuzaţiile care le sunt aduse. – Agerpres.ro

DANEMARCA: Amenzi de zece ori mai mari pentru transportatori și șoferii care se odihnesc în cabină

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!