Explozie în centrul Orașului Diamantelor. 20 de imobile și cinci mașini, distruse

O explozie puternică i-a trezit în noaptea de 1 spre 2 aprilie 2023 pe locuitorii din centrul orașului belgian Anvers. 20 de case de pe patru străzi și cinci vehicule au fost distruse. O persoană a fost rănită.

Localnicii din cartierul Osystraat au fost zguduiți zdravăn în jurul orei trei dimineața. Poliția a deschis o anchetă și, din primele cercetări, a rezultat că explozia a avut loc în Piața Franklin Roosevelt.

Inițial, anchetatorii au crezut că a a fost vorba despre o scurgere de gaze, dar s-a dovedit ulterior că incidentul este legat de traficul de droguri. „Credem că a fost detonat un dispozitiv”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției.

Potrivit publicației Het Nieuwsblad, bomba a fost pusă la ușa unei clădiri și a distrus serios fațada acesteia. La locul exploziei au ajuns și lucrătorii Laboratorului Criminalistic și cei ai Serviciului de deminare.

Nu este clar în acest moment, mai scrie sursa citată, cine a fost ținta atacului. Principala pistă a Poliției este traficul de droguri, deși nu este exclusă nici o altă variantă. Pompierii munceau încă în această dimineață pentru îndepărtarea resturilor deflagrației.

Cel mai amre oraș al Belgiei, Anvers este cunoscut drept Orașul Diamantelor, dar și Capiatala Cocainei. Până în prezent, conform Deutsche Welle, orașul nu s-a confruntat cu războaie între rețelele de traficanți de droguri.

Cu toate acestea, primarul orașului, a cerut armatei să intervină și să asigure paza portului pentru a stopa fluxul de cocaină care intră în Europa.

Premieră în Europa: Un submarin lung de 20 m, plin cu trei tone de cocaină, a fost interceptat