Skip to content

Explozie pe o arteră comercială aglomerată din centrul Istanbulului: Cel puțin patru morți și zeci de răniți

Explozie în centrul Istanbulului 13 noiembrie 2022

Patru persoane au fost ucise și alte 38 au fost rănite duminică, 13 noiembrie, după ce o explozie a zguduit o stradă pietonală aglomerată din centrul Istanbulului, potrivit guvernatorului local și a martorilor.

Ambulanțe s-au deplasat la fața locului, pe aglomeratul Bulevard Istiklal, pe care poliția l-a izolat rapid. Zona, din cartierul Beyoglu a celui mai mare oraș al Turciei, fusese aglomerată ca de obicei în weekend de cumpărători, turiști și familii.

Radiodifuzorul de stat TRT și agenția de stat Anadolu au declarat că deocamdată nu este cunoscută cauza exploziei.

„Patru persoane au fost ucise și alte 38 au fost rănite, conform rapoartelor inițiale”, a declarat guvernatorul Istanbulului Ali Yerlikaya pe Twitter, adăugând că explozia a avut loc în jurul orei 16.20, ora locală (1320 GMT).

Un reporter Reuters a văzut un elicopter și mai multe ambulanțe în Piața Taksim din apropiere.

„Când am auzit explozia, am fost împietrit, oamenii au înghețat, uitându-se unii la alții. Apoi oamenii au început să fugă. Ce altceva poți face”, a spus Mehmet Akus, 45 de ani, lucrător la un restaurant din Istiklal.

“M-au sunat rudele mele, știu că lucrez la Istiklal. I-am liniștit”, a spus el.

Secția de poliție Kasimpasa din apropiere a declarat pentru Reuters că toate echipajele se aflau la fața locului, dar nu a oferit alte detalii.

Presa locală a declarat că criminaliștii se află la fața locului, iar Anadolu a raportat că procuratura generală din Istanbul a demarat o anchetă asupra exploziei.

Cauza exploziei este încă necunoscută, însă Istanbulul și alte orașe turcești au fost vizate în trecut de separatiști kurzi, militanți islamiști și alte grupuri.

Autoritatea de reglementare RTUK din Turcia a impus mass-mediei o interdicție de acoperire a subiectului la scurt timp după producerea exploziei.

„Condoleanțe celor care și-au pierdut viața în explozia de pe bulevardul Istiklal”, a spus primarul Ekrem Imamoglu pe Twitter.

Explozie într-o clădire din Germania. Poliția a găsit butelii cu gaz și muniție de război

TRAGEDIE în Cehia: Cinci români au murit în urma exploziei de la o uzină

Un avion a ieșit de pe pistă în Turcia şi s-a rupt în trei bucăți. Un om a murit, 157 au fost răniți – VIDEO

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!