Skip to content

În luna mai, cel mai lung pod rutier din Europa va fi inaugurat la Marea Neagră (VIDEO)

Podul care leagă Rusia continentală de Peninsula Crimeea se va deschide pentru autoturisme în luna mai, cu șase luni înainte de termen, scrie RT News

Traversarea vehiculelor va fi posibilă în două etape. Mașinile mici și autobuzele vor putea circule din luna mai, în timp ce camioanele vor putea să treacă podul în decembrie.

Cu o lungime de 19 km, deschiderea rutieră spre Strâmtoarea Kerci este cel mai lung pod din Europa. Acesta va avea și o secțiune de cale ferată, care urmează să fie inaugurată la începutul anului 2019.

La o capacitate maximă, podul va permite un flux de aproximativ 40.000 de mașini pe zi, fiind prevăzut să deservească cel puțin 14 milioane de pasageri feroviari și să permită transportul a cel puțîn 13 milioane de tone de mărfuri pe an.

Infrastructura are trei segmente. Prima secțiune de 7 km se întinde de la Peninsula Taman până la limba de pământ Tuzla; a doua secțiune de 6.5 km continuă până la insula Tuzla; iar ultima secțiune de 5.5 km se desfășoară de la insula Tuzla până la Peninsula Crimeea.

Legătura a devenit vitală după ce Crimeea a votat să se alăture Rusiei în 2014, deoarece granița terestră a Peninsulei este numai cu Ucraina. În prezent, cursele regulate de pasageri și mărfuri sunt organizate prin zboruri directe și feriboturi din porturile din sudul Rusiei.

În 1895, cel mai lung pod din Europa acelor vremuri era inaugurat la Cernavodă, acesta fiind totodată al treilea ca lungime din lume. Proiectat și construit de Anghel Salignycomplexul feroviar de peste Dunăre asigura legătura între Bucureşti şi Constanţa.

În prezent, Podul Øresund este cel mai lung pod rutier și feroviar din Europa, cu o lungime de aproape 8 km. Acesta leagă două zone metropolitane importante: cele ale capitalei daneze Copenhaga și ale orașului Malmö, al treilea mărime din Suedia.

ATENȚIE la Wizz Air! Exploatarea angajaților periclitează viața pasagerilor